Doporučujeme: Měření rychlosti internetu | SUDOKU | TV program | Služby na web | NEJLEPŠÍ PŘEDPOVĚĎ POČASÍ | Stahovač videí z YouTube

Můj blog – až 10 % špičkového kódu navíc!

Úvaha: Vánoce

Datum: 1. 1. 2007 23.00 | Autor: Lukáš | 17193× | Kategorie: Blbosti do školy | Komentáře: 0

To byste nevěřili, jak nudné může být psaní o něčem, když to máte za úkol. Máme napsat nějakou úvahu. Tak jdu uvažovat o Vánocích. Zároveň zdravím pana učitele, který bude kontrolovat, zda jsme slohovou práci neokopírovali z internetu - on to pozná.

Předesílám ještě, že nepíšu z vlastní zkušenosti (vlastně si to celé vymýšlím) a samozřejmě narazí-li na tuto stránku z vyhledávače nějaký student, má můj 100% souhlas s okopírováním ;).

 

Vánoce

Klid, odpočinek a samozřejmě dárky. To jsou věci, které se bezpochyby vybaví téměř každému, vyřknu-li slovo Vánoce.

V poslední době se ale první dvě jmenované položky začínají spíše proměňovat ve spěch a stres. Přeplněná nákupní centra o Štědrém dnu nejsou žádnou výjimkou. Lidé, během roku zaměstnáni jinými starostmi, se snaží na poslední chvíli nakoupit dárky pro své nejbližší.

Během vánočních svátků se čím dál více lidí věnuje práci, kterou nestíhají mimo dovolenou. Jen letmo odbíhají k vánočnímu stromku a pak spěchají zase zpátky, před obrazovku počítače. Doba je uspěchaná, ale nebylo by lepší udělat si chvíli čas i na rodinu?

 

Dalším strašákem Vánoc jako takových je přílišná medializace a materializace Vánoc. Projděte se městem v říjnu. V některých výlohách na Vás bude více než dva měsíce před Štědrým dnem mrkat a blikat vánoční výzdoba v čele s úžasnou vánoční výprodejovou akcí. Televizní a rozhlasové reklamní bloky nezůstávají pozadu. Ze všech stran se dozvídáme, že ideálním dárkem se stává „cool“ mobil, výkonný počítač, nová postel, rychlé auto nebo třeba napařovací žehlička. Než abychom mysleli na pravou podstatu Vánoc, jsme nevědomky nuceni koupit co nejdražší dárek.

 

Už před spoustou let odolal český Ježíšek náporu východního kolegy dědy Mráze. Teď musí ještě silněji odrážet útoky z druhé strany. Ze západu přijíždí na saních tažených soby Santa Claus a pozor - doporučuje ho i Coca Cola! A dalších asi 10 výrobců, ke kterým se informace o tom, že tu Santu nemáme, záhadně nedostala. Jsou sami proti sobě. Podle Centra pro výzkum veřejného mínění to naštěstí i letos na plné čáře vyhrál Ježíšek. Ale abychom se náhodou v budoucnu nedivili...

 

Zamysleme se tedy, proč se Vánocům ne nadarmo přezdívá nejkrásnější svátky v roce a uchovávejme jejich tradici i do budoucna.

Přidat nový komentář:




Ochrana proti spamu. Napiš prosím číslici pět: