Doporučujeme: Stahovač videí z YouTube | SUDOKU | Měření rychlosti internetu | Služby na web | NEJLEPŠÍ PŘEDPOVĚĎ POČASÍ | TV program

Můj blog – až 10 % špičkového kódu navíc!

AVerTV Hybrid+FM PCI

Datum: 21. 2. 2007 21.00 | Autor: Lukáš | 6692× | Kategorie: Hardware | Komentáře: 0

AVerTV Hybrid+FM PCI Po mých potížích s TV kartou Asus My Cinema P7131D jsem se jal koupit si jinou. Po pečlivém výběru mi padlo oko na AVerTV Hybrid+FM PCI. Tu jsem zakoupil opět u T. S. Bohemia.

 

Po zapojení karty je třeba nainstalovat ovladače do operačního systému (pouze pro Windows 2000 a Windows XP) z přiloženého CD. Dále je pak na CD k dispozici i ovládací program pro práci s kartou. A samozřejmě nezapomeňte připojit koaxem kartu na, nejlépe střešní, anténu.

Teď již můžete v ideálním případě ihned po spuštění programu (C:\Program Files\AVerTV 6.0\AVerTV.exe) začít ladit a sledovat stanice. A nejste-li odněkud z Frantova, račte si užívat i kvalitního digitálního signálu.

Co se týká kvality a nastavitelnosti samotné aplikace, tak oproti Power Cinema (u karty Asus), které sice kdekoho ohromí skvělou grafikou - ale to je tak vše, co zvládne - je AverTV na špičkové úrovni. Stanice si můžete ve všech případech buď nechat vyhledat automaticky (v případě analogové tv doporučuji přepnout na prohledávání frekvencí, nikoli kanálů) nebo u analogového signálu ladit vše ručně. Kvalita nahrávání se u digitální televize nebo rádia ukládá v originálním vysílaném formátu, u analogu si lze nastavit kvalitu podle sebe. Samozřejmostí je i možnost nastavit si nahrávání předem. U této možnosti mi však chybí přednastavení priority nahrávání v operačním systému.

Jediná chyba celé aplikace, kterou se mi podařilo objevit, nastává v situaci, kdy si nastavíte tiché nahrávání a zároveň předtím necháte TV běžet. Po skončení nahrávání se zmenší přídavný ovládací panel (lze na něm přepínat zdroje signálů apod.) na několik málo pixelů, tudíž je zcela neovladatelný. Zatím se mi nepodařilo tento problém nijak vyřešit (nepomohla ani opravná instalace programu) - zřejmě bude potřeba zásah v registrech Windows.

 

Na závěr přináším několik screenů. První 3 jsou ze Světel pasáží a 24 hodin na Nově v DVB-T kvalitě, zbytek je přehled ovládacích prvků programu AverTV.

 

Vsevjednom.cz - služby pro Váš webVsevjednom.cz - služby pro Váš webVsevjednom.cz - služby pro Váš web Vsevjednom.cz - služby pro Váš webVsevjednom.cz - služby pro Váš webVsevjednom.cz - služby pro Váš web Vsevjednom.cz - služby pro Váš webVsevjednom.cz - služby pro Váš webVsevjednom.cz - služby pro Váš web Vsevjednom.cz - služby pro Váš webVsevjednom.cz - služby pro Váš web

Přidat nový komentář:




Ochrana proti spamu. Napiš prosím číslici pět: