Doporučujeme: NEJLEPŠÍ PŘEDPOVĚĎ POČASÍ | Měření rychlosti internetu | Stahovač videí z YouTube | Služby na web | SUDOKU | TV program

Můj blog – až 10 % špičkového kódu navíc!

Ach, ta angličtina

Datum: 23. 4. 2007 23.35 | Autor: Lukáš | 2457× | Kategorie: Svět kolem mě | Komentáře: 0
Megaupload.cz - místo pro Vaše soubory

Tak prý mám něco napsat i o paní učitelce z angličtiny… No, tak je moc hodná, milá, máme ji všichni moc rádi… Ale dobře, tomuhle ani já sám nevěřím :D!

Ona je pořád samé eventuelně, až je člověku hanba, že to slovo pořád musí poslouchat! Ta výslovnost prostě pokulhává…Já bych hodnotil takovou slabší pětkou; je potřeba to ještě vypilovat.

No a představte si, hrůza! V takové běžné hodině angličtiny si člověk klidně může na 20 minut usnout, aniž by si toho slečna paní učitelka všimla a nějakým způsobem zakročila. Tuhle na mě dolehl tak silný spánek, že jsem mu podlehl přímo ve výuce, a nyní se prostě cítím být ochuzen o ty vědomosti, které mi unikly, zatímco jsem byl duchem nepřítomen.

Jenže to ještě není všechno! Slečna paní učitelka si přímo libuje v tom, že nám před prázdninami zadá nějakou rozsáhlou domácí úlohu, kterou „bude kontrolovat hned první hodinu po prázdninách“. Tak člověk se s tím prostě, slušně řečeno, sere, aby nahnal nějakou dobrou známku a tak trošku si i šplhnul, a ono nakonec nic. Po prázdninách ani slovo o tom, že se mělo něco dělat. Ani sebemenší náznak. No řekněte — to by se člověk posral, není-liž pravda?

No a víte co mně nejvíc, ale vážně úplně nejvíc vadí? Že pořád píšem' ty písemky! To víte, angličtina je odpoledne, člověk je z celého dne znaven tím neustálým přijímáním nových informací v ucelené podobě, které už nikde jinde nebudeme mít šanci získat, a teď už jen očekává poklidný průběh poslední dvouhodinovky… Ale ouha. Když zbývá nějakých pět minut do konce výuky, tak se všichni, za neradostného šumu a pokřivených úsměvů, dozvíme, že „si ještě napíšeme písemku na ty časy“. (Občas dokonce i na datumy. Ale to nevím, co je.) Můžeme žadonit, přemlouvat, prosit, ba i škemrat, ale paní učitelka jako by měla srdce z té nejtvrdší žuly… Nevěřili byste, jak může další pětka, do i tak už dlouhé série koulí, celkem zamrzet.

Tak jo. To bylo o naší paní učitelce z angličtiny.

P.S.: já samozřejmě mám pár fotek naší paní učitelky, ale tématicky se k obsahu článku spíše více hodí nápis na obrázku, který jsem ukořistil u pisoárů v praxi.